Begrotingsbijdrage ChristenUnie-SGP in teken van corona, vrijwilligers, minima, afvalinzameling en investeringen

Geert Schipaanboordvrijdag 06 november 2020 20:09

Vrijdag 6 november is in de Leiderdorpse raad de begroting voor de komende jaren besproken. De fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP, Geert Schipaanboord,  heeft in zijn bijdrage zijn waardering uitgesproken voor het werk van vele mensen binnen en buiten de gemeente Leiderdorp. Juist in de huidige coronatijd! Ook heeft hij de inzet en het belang van vrijwilligers benadrukt en aangegeven dat we zuinig moeten zijn op deze mensen. Er is een grote groep mensen actief in Leiderdorp maar er zijn ook medeburgers die meer kunnen doen. Als je in Leiderdorp woont, dan mag je ook een bijdrage leveren. De ChristenUnie-SGP heeft het college voorstellen gedaan om het belang van vrijwilligerswerk in Leiderdorp te benadrukken.

Deze tijd van corona is voor iedereen heftig maar in de bijdrage is extra aandacht gevraagd voor de mensen met een minimum inkomen in Leiderdorp. Op initiatief van ChristenUnie-SGP gaf wethouder Binnendijk aan dat de gemeente zich buigt over het voorstel om mondkapjes gratis aan te bieden aan minima, zoals ook Leiden dat doet.

Uiteraard had de ChristenUnie-SGP ook dit jaar weer oog voor de kloof in lasten tussen één en meerpersoonshuishouden en de hoge lasten voor begraven. Op beide onderwerpen zien we goede ontwikkelingen maar we blijven er op toezien dat dit beter gaat.

De ChristenUnie-SGP vroeg  zich ook af de doelen voor afvalinzameling komende jaren worden gehaald en daarom zijn middels een aangenomen motie een aantal ideeën en meegegeven aan het college.

Tot slot heeft de ChristenUnie-SGP in zijn bijdrage aangegeven dat de gepresenteerde bezuinigingen nodig zijn om te investeren in re-integratie van jongeren, voor jeugdhulp, voor renovatie van schoolgebouwen en voor duurzaamheid. Leiderdorp investeert veel de komende jaren en moet scherp aan wind blijven zeilen.

Lees hieronder de hele begrotingsbijdrage van de fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bijdrage begroting 6 november 2020 - ChristenUnie-SGP Leiderdorp.pdf478,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug