ChristenUnie-SGP steunt begroting, maar is kritisch op overbodige moties

Raad Leiderdorp.jpgdonderdag 11 november 2021 20:50

ChristenUnie-SGP heeft in haar bijdrage over de begroting voor de komende jaren stilgestaan bij drie thema’s: de financiële keuzes in de begroting, de toekomst van Leiderdorp als zelfstandige gemeente en een vooruitblik naar de verkiezingen. De totale bijdrage is bijgevoegd bij dit artikel. We hebben als fractie onze steun uitgesproken voor de begroting. Het college reserveert voldoende geld voor keuzes in de toekomst, reserveert voldoende geld om ook de komende jaren de Wmo te kunnen betalen, en verlaagt gericht de lasten voor begraven in de komende periode.

ChristenUnie-SGP heeft een motie ingediend om ook na de verkiezingen in gesprek te blijven tussen gemeenteraden over intensievere samenwerking in de Leidse regio.

Fractievoorzitter Geert Schipaanboord sloot zijn bijdrage af met drie adviezen, met het oog op het komende jaar:

1. Wees als politicus de vertolker van onrecht, maar niet de megafoon voor onvrede. Veel dingen in Leiderdorp zijn en gaan goed, geef ook uiting aan die dankbaarheid.

2. Blijf met elkaar in gesprek, ook in campagnetijd

3. Als fractie doen we ons werk in de wetenschap dat van ons gevraagd wordt te werken, maar dat God de toekomst in zijn hand heeft.

Moties

Tijdens het debat werden 8 moties ingediend. Veel moties kregen onze steun, zoals een motie over het aanstellen van klimaatburgemeester, over communicatie naar burgers in gewone taal en over waardering voor zorgmedewerkers. Twee moties over duurzaamheid kregen niet onze steun. De eerste motie ging over een standaard duurzaamheidsparagraaf in elk raadsvoorstel. Een overbodige motie, want daar waar duurzaamheid relevant is, gebeurt dit al. De andere motie ging over het uitroepen van klimaatnood. Voor onze fractie is de noodzaak van een klimaataanpak volstrekt helder, een motie zonder maatregelen steunen we daarom niet.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bijdrage begroting 2022-2025 ChristenUnie-SGP Leiderdorp.pdf481,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug